Waarom waterzijdig inregelen van de cv-installatie?

Is een cv-installatie niet waterzijdig ingeregeld, dan krijgen de radiatoren die het dichtst bij de Cv-ketel hangen het meeste warme water.  Radiatoren die verder weg hangen, worden vaak niet tot nauwelijks warm er ontstaat een onbalans.
Deze onbalans zorgt ervoor dat het gebouw ongelijkmatig opwarmt en de stookkosten hoger zijn.        Thermostatische radiatorafsluiter met ingebouwde drukregelaar

        Verhoogt het comfort, verlaagt het energieverbruik

        Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieDe Honeywell Kombi-TRV is een thermostatische radiatorafsluiter. Deze inregelafsluiter is drukonafhankelijk dankzij de geïntegreerde drukverschilregelaar. De combinatie van een voor instelbare thermostatische radiatorafsluiter en een drukverschilregelaar maakt het hiermee mogelijk om het rendement van het verwarmingssysteem aanzienlijk te verhogen. De volumestroom is eenvoudig instelbaar.

De nieuwe Kombi-TRV is een bijzonder effectieve oplossing om waterzijdig in te regelen. Hij past waar traditionele TRV's ook passen en garandeert een optimale en gelijkmatige warmteverdeling. Door de standaard afmetingen kan de Kombi-TRV gemakkelijk toegepast worden in vrijwel elke woning. Ook kan hij worden geplaatst bij zowel nieuwbouw als renovatie.

Eenvoudige oplossing om cv-installaties in te regelen
Radiatoren die koud blijven of maar langzaam warm worden, weinig comfort, hoge energierekeningen. Het zijn de gevolgen van niet- of slecht uitgebalanceerde verwarmingssystemen. Door waterzijdig inregelen is dit te voorkomen. De Kombi-TRV is de oplossing:


Verhoogt het comfort, verlaagt het energieverbruik
Besparen op energiekosten én het comfort in huis verhogen?

Installeer de Kombi-TRV kranen om de cv-installatie waterzijdig inregelen. De radiator wordt dan zo afgesteld dat het warme water zo efficiënt mogelijk door de installatie stroomt. Alleen op die manier kan een energiezuinige cv-ketel écht optimaal presteren. De grote voordelen: meer wooncomfort en een lagere energierekening.


Honeywell TRV kraan

           Slecht ingeregelde radiatoren.                             Goed ingeregelde radiatoren.

                       

                           Hoog gasverbruik.                                                                      laag energie verbruik.

                                Geen comfort.                                                                              Optimaal comfort

            Cv-ketel              radiator te warm     radiator te koud                   Cv-ketel           Radiatoren in balans gelijk aan warmte